16 januari 2020

Installeer zo snel mogelijk deze Windows 10-update

Dit vanwege een ernstig lek in Windows, waarvoor o.a. kranten en de computerbladen je aandacht vragen.

Hier gaaf ik via de volgende link van Computer Totaal het verhaal door om Windows zo snel mogelijk weer veilig te krijgen.

 

Computer Totaal:

Misschien heb je al gehoord over een ernstig lek in Windows 10. Microsoft heeft daar reeds een update voor uitgebracht en het is aan te raden om die zo snel mogelijk te installeren. Wat is er aan de hand en welke update heb je precies nodig?

Ga verder via:

https://computertotaal.nl/artikelen/pc/installeer-zo-snel-mogelijk-deze-windows-10-update/?utm_source=computer_totaal&utm_medium=email&utm_campaign=CT_nieuwsbrief_20012020&source=Copernica&profileid=4934987

 

24 maart 2020

Online oplichting rondom COVID-19 (het Corona-virus)

Er zijn altijd weer "boeven" die misbruik maken van situaties waarbij mensen moeilijker kunnen inschatten wat betrouwbaar is.

Ook tijdens deze corona crisis is dat niet anders en steken allerlei online gevaren de kop op. Het computertijdschrift Computer Totaal heeft hier een artikel aan geweid, dat ik hier graag wil doorgeven.

In Computer Totaal is het volgende te lezen:

Met een wereldwijde pandemie en de opdracht om thuis te blijven, zijn we nog meer dan gewoonlijk afhankelijk van het nieuws en internet voor onze informatievoorziening. Fake nieuws en phishingmails rondom het Coronavirus doen net als het virus zelf de rondte. Let dus op met berichtgevingen uit onderstaand lijstje rondom het COVID-19 virus.

Om het hele artikel te lezen, ga naar de volgende link: 

https://computertotaal.nl/artikelen/nieuws/online-oplichting-rondom-covid-19/

 

5 juni 2020

Online oplichting (Norton artikel)

Norton, bekend van Computer- en Internetbeveiliging besteedde nog weer eens extra aandacht aan het verschijnsel PHISHING in een Engelstalig artikel. (Maak eventueel gebruik van de Vertaler die verschillende browsers aanbieden!)

Klik op de volgende link om het te lezen:

https://uk.norton.com/internetsecurity-online-scams-how-to-protect-against-phishing-scams.html?om_em_cid=hho_email_CRM_EMAIL_NL_TRIG_ACT_CSP_LC_NN-N360D_T-142

 

29 oktober 2020

Nepnieuws op Internet

Nepnieuws bestaat al zolang er mensen zijn, zou je haast kunnen zeggen. De geschiedenis leert ons dat in vele verhalen, boeken en geschriften.

Dus toen Internet de wereld veroverde, was het niet lang wachten op het feit dat ook het Internet een mooi platform is om nepnieuws te vinden, maar het er ook op verspreiden.

In het volgende artikel van Seniorweb, gaat het over dit onuitroeibaar fenomeen.

Meer hier over lezen? Ga dan via de volgende link naar: Nepnieuws op Internet herkennen: https://www.seniorweb.nl/artikel/nepnieuws-op-internet-herkennen?utm_campaign=nieuwsbrief44-2020&utm_source=nieuwsbrief_prospects&utm_medium=email

 

 

 

 

=CjbOnLine - Computerles - PCles - Computerhulp - PChulp - iPad les en iPad-Hulp =

Maak jouw eigen website met JouwWeb