1 November 2018

Hoera, CJBONLINE PC-HULP & PC-LES is (weer) in een nieuwe gedaante het Internet opgegaan.

D.w.z, het betreft nog een eenvoudige start met nog weinig inhoud. Daar zal verandering in komen naarmate de tijd verstrijkt.

Er zullen nieuwtjes verschijnen, die uiteraard te maken hebben met het gebruik van Windows, het Internet of de handige apps voor de Ipad. Soms zal ik wat aan nieuwsgaring doen en verwijzen of citeren naar nieuws van derden zoals Seniorweb, uiteraard altijd met het noemen van de bron. 

 

6 November 2018

SeniorWeb heeft het Computerbrevet op het Internet geplaatst. Hiermee kan je prima de huidige kennis van Windows testen

Er zijn toetsen van verschillende Windows versies te vinden en ook de iPad komt aan bod.

Ga naar www.seniorbrevet.nl/  

En ga op de website die verschijnt naar DE TOETSEN.

 

9 november 2018

Windows oktober 2018 Update komt er nu echt aan! SeniorWeb doet daar ook melding van. Het kan best nog wel even duren -ik denk in de orde van een aantal weken- voor dat de update bij u aangemeld wordt. 

Zodra deze binnenkomt kan deze handmatig in gang gezet worden, gedownload en geïnstalleerd. Ik zelf zal, nadat ik de update heb verwerkt- mijn ervaring op deze website doorgeven.  Dus daar kan je eventueel op wachten, of mij hierover mailen.

 

 

14 november 2018

Vandaag ontving ik de Nieuwsbrief van Menno Schoone, de SchoonePC Nieuwsbrief, waarin in ruime mate de Najaars Update van Windows 10 aan bod komt.

Zowel het installatieproces als de nieuwtjes van deze update worden daar beschreven.

Voor de liefhebbers, ga naar GEVORDERDEN om daar de pdf van de nieuwsbrief te downloaden.

 

 

 

26 november 2018

Ben je in het bezit van een tablet of smartphone, of een Windows 10 computer. Al deze apparaten maken gebruik van z.g. apps, kleine programmaatjes met vele mogelijkheden. Dagelijks komen er weer nieuwe apps uit. Deze apps haal je uit de z.g. app store, zeg maar het winkeltje waar je deze kan bekijken of je ze leuk vind en of ze toepasbaar zijn, en dan eventueel downloaden en installeren. Over het algemeen is dit een veilige manier van nieuwe programma's binnenhalen, omdat ze zijn beoordeeld door de eigenaar van de store. De meeste apps zijn vrij verkrijgbaar, sommigen tegen betaling. Maar dat wordt altijd aangegeven.

Mocht het downloaden en installeren van apps toch enigszins een drempel opwerpen? Ga dan naar PROJECTEN (PROJ 2018/4), en download het lesje De Piano app

 

 

 

 

28 november 2018

Met een computer werken die is aangesloten op het Internet, is het zelfde als het fietsen in een stad als Amsterdam. Misschien een wat rare opmerking, maar het gaat hier uiteraard om het zo veilig mogelijk werken met de computer.

Het is gebleken dat computers en veiligheid lang niet altijd samengaan, en we er niet genoeg aandacht aan kunnen geven.

Seniorweb heeft er een prima artikel over geschreven, wat te vinden is via de volgende link: https://www.seniorweb.nl/onderwerp/windows-beveiliging

Van harte aanbevolen!